Björn Bus en Henk Smit nieuwe artistiek managers WMC

© Jean-Pierre Geussens
Het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade heeft Björn Bus en Henk Smit aangesteld als artistiek managers.
Dirigent Bus wordt de nieuwe algemeen manager en huidig jurylid Smit neemt het artistiek management van de mars- en showwedstrijden en de concertwedstrijden voor slagwerkensembles voor zijn rekening.
Het duo volgt Harrie Reumkens op, die sinds 1987 de artistieke leiding heeft over WMC. Hij blijft wel als adviseur aan het muziekevenement verbonden.

Versterken

"We zijn verheugd dat de twee beschikbaar zijn en zich aan WMC willen committeren", zegt voorzitter Max Kousen. "Beiden hebben een duidelijke visie en expertise waarmee WMC zijn positie in de regio en in de wereld kan versterken."

Succesvol dirigent

Björn Bus studeerde aan de conservatoria van Groningen en Maastricht. Hij ontwikkelde zich tot succesvol dirigent en werkt moment bij onder meer het orkest van de Nederlandse Douane. Henk Smit studeerde aan de conservatoria van Groningen en Rotterdam, werkte als docent en is sinds 1980 zowel in binnen- als buitenland actief als jurylid. Dat is hij sinds 1997 ook bij het WMC. Die taak legt hij nu neer.
De volgende editie van het WMC is in 2021.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!