Plannen voor energiepark in Landgraaf

Op het voormalige stortterrein nabij de Landgraafse wijk Abdissenbosch moet een groot energiepark komen.
Als het aan Bodemzorg Limburg, eigenaar van het terrein ligt, komt er een park met zo'n 30.000 zonnepanelen en drie windmolens met een maximale hoogte van 190 meter.

Heikel punt

De gemeente Landgraaf is positief over de plannen, maar wil eerst meer onderzoek. Vooral het plaatsen van de drie windmolens door het bedrijf NPG Energy is een heikel punt. In het verleden waren er ook al plannen voor windmolens, maar daar hebben de omwonenden zich toen fel tegen verzet.

Duurzaamheid

Volgens de gemeente Landgraaf kan 'energiepark Abdissenbosch' een belangrijke bijdrage leveren om de regio duurzamer te maken. Parkstad moet in 2040 een energieneutrale regio zijn, zo heeft Landgraaf met de overige gemeenten in Parkstad afgesproken.

9000 huishoudens

Het energiepark van Bodemzorg Limburg en NPG Energy kost zo'n 25 miljoen euro en kan 9.000 huishoudens voorzien van energie. In 2019 begint de bouw van het zonnepark, de bouw van het windpark gaat een jaar later van start.
Omwonenden zijn via een brief geïnformeerd over de initiatieven. Ook is er een informatieavond om de plannen toe te lichten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!