'Niet-leden CDA mogelijk op kandidatenlijst'

De kans bestaat dat ook personen die geen lid zijn van het CDA op de kandidatenlijst van de partij komen voor de provinciale Statenverkiezingen van maart volgend jaar.
CDA-Limburg voorzitter Harold Schroeder zei op een vergadering van het CDA-Limburg in Valkenburg zeker niet uit te sluiten dat ‘mensen die zich in hun hart verbonden voelen met het gedachtegoed van de partij en dichtbij ons staan’ worden gevraagd om mee te doen.

Adviescommissie

Volgens Schroeder past dat bij de vernieuwing die het CDA-Limburg probeert door te voeren. Het is nu in eerste instantie aan twee adviescommissies om met een concreet voorstel voor de kandidatenlijsten te komen.
Het CDA komt traditiegetrouw uit met twee verschillende lijsten : eentje voor de kieskring Zuid-Limburg en eentje voor de kieskring Noord- en Midden-Limburg.

Oud-wethouders

De commissie voor het zuiden staat onder leiding van oud-wethouder Thomas Gelissen van Brunssum. Van die voor Noord-en Midden is raadslid en oud-wethouder Wim Kemp van Roermond voorzitter. Tot 11 juni kunnen kandidaten zich melden.

Lijsttrekker

De lijsttrekker staat wel al vast. Want gedeputeerde Ger Koopmans is door de CDA-ledenvergadering tot kopman aangewezen, net als in 2014.

Logisch

CDA-Limburg voorzitter Harold Schroeder noemt dat volstrekt logisch. "Het zou heel raar geweest zijn als er twijfel zou zijn uitgesproken over iemand die de onvoorwaardelijke leider is van de coalitie en die zoveel steun heeft binnen de provincie en goed werk doet", aldus Schroeder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!