Het L1NWS van woensdag 25 juli

* Buurt geschokt door steekpartij in Landgraaf* Kinderen op ijshockeykamp* Gretha staat al 50 jaar in de winkel

Buurt Landgraaf geschokt na steekpartij op straat

Een dag na de steekpartij aan de Broekhuizenstraat in Landgraaf is de buurt nog in shock. Gisteravond liet een 65-jarige man, een oud bewoner van de straat, een spoor van vernielingen achter en stak daarbij een man en een vrouw neer. De man is zwaargewond met een traumahelikopter afgevoerd naar het ziekenhuis, en ook de vrouw is gewond. De verdachte is opgepakt, maar in de buurt zit de schrik er nog goed in. Bekijk hier de video.

Kinderen midden in de zomer op ijshockeykamp

Een week lang intensieve ijshockeytraining. En dat tijdens je zomervakantie. De deelnemers aan Hockey Camp Europe in Geleen willen het echt. Uit de hele wereld komen ze. Van Canada tot België en van Oekraïne tot Spanje. Jonge fanatieke ijshockeyers leren bij in Limburg. Bekijk hier de video.

Gretha uit Landgraaf staat al 50 jaar haar de winkel

Ze is 91 jaar oud en staat al 50 jaar lang dag-in-dag-uit in haar dierenspeciaalzaak in Landgraaf. En Gretha Nelis denkt nog lang niet aan stoppen. Zij zit dus liever achter het aquarium dan achter de geraniums. Bekijk hier de video.

Het smalste stukje van Nederland - Vogels

In theorie is het binnen een uur te lopen, van Duitsland naar België over het smalste stukje Nederland. Maar verslaggever Jos van den Broek trekt er iets langer voor uit. Vandaag deel drie van zijn tocht. Van een fraaie moestuin naar de wilde natuur. Bekijk hier de video.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!