‘Verkeerde bronnen veroorzaakten geschil Mutsaersstichting’

© iStock
Verkeerde bronnen en berekeningen zijn er debet aan geweest dat de onderhandelingen tussen de zeven Midden- Limburgse gemeenten en de Mutsaersstichting in Venlo over de inkoop van jeugdzorg vorig jaar spaak zijn gelopen.
Beide partijen maakten volgens wethouder Paul Sterk van de gemeente Weert, die de onderhandelingen met de jeugdzorgorganisatie namens de zeven gemeenten voerde, gebruik van andere bronnen die hun gelijk zouden aantonen.

Ruis op de lijn
Dat ging onder meer om het aantal kinderen uit Midden-Limburgse gemeenten dat jeugdzorg krijgt. Daarbij werden voorheen ook alle kinderen van buiten de regio meegerekend die op een instellingslocatie verbleven. "Dat zorgde voor veel ruis op de lijn", aldus Sterk.

Met hulp van het landelijk ondersteuningsteam werd er een juist kostenplaatje gemaakt. Eentje waar beide partijen goed mee uit de voeten kunnen. Goedhart geeft aan dat de instelling al bezig is met een 'efficiëncyslag' om te anticiperen op de veranderingen in de zorg.

Willen hetzelfde
De twee partijen zeggen ook te investeren in de onderlinge relatie met het oog op de verdere toekomst. Sterk: "We willen hetzelfde: goede zorg voor onze kinderen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!