'Verdachte Susteren meer slachtoffer dan dader'

Het arrestatieteam bij de schuur langs de A2. © Etienne Zegers
De man die maandag in Susteren werd aangehouden na een grote politieactie voelt zich meer slachtoffer dan dader. Dat zegt zijn advocaat.
Volgens Bjorn M. was er niets aan de hand; en heeft hij zich teruggetrokken in een schuurtje vanwege privéproblemen.

Barbecueën

Bjorn M. werd maandag samen met een vriend opgepakt na een grote politieactie. De politie schaalde groot op omdat er sprake zou zijn van brand en er waren mogelijk explosieven aanwezig. Zijn advocaat weerlegt dat. Er was geen brand maar de twee verdachten waren aan het barbecueën. Dat gaf Bjorn M. aan het begin van de actie ook telefonisch door aan L1. Na de actie zijn er geen explosieven gevonden.

Vechtscheiding

Bjorn M. ligt in een vechtscheiding. Volgens zijn advocaat wilde hij de ellende achter zich laten en er even uit samen met een vriend. Op zoek naar een locatie zijn de twee uiteindelijk in het schuurtje in het maisveld beland. Een schuurtje waar hij als kind vaker gespeeld zou hebben, zo zegt hij zelf tenminste.
Het Openbaar Ministerie wil vanwege het lopende onderzoek niet reageren. Tot nu toe is nog niet duidelijk waar de twee van verdacht worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!