Manager Mondriaan terecht op staande voet ontslagen

© iStock
Een unitmanager van Mondriaan in Heerlen is volgens de kantonrechter terecht op staande voet ontslagen.
Dit meldt De Limburger. De vrouw had een kort geding aangespannen tegen de instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Ze werd ontslagen omdat ze patiëntengelden zou hebben verduisterd.

Voedingsbudget
Volgens de krant gaf de vrouw leiding aan zestig mensen bij een afdeling die patiënten behandelt die mede onder invloed van een psychische stoornis een delict hebben gepleegd. De ex-unitmanager van Mondriaan was verantwoordelijk voor de afdracht van geld dat patiënten kunnen besteden in de afdelingswinkels en voor het voedingsbudget.

Schuldig aan verduistering

Nadat er in 2015 en 2016 bedragen verdwenen van zo’n 30.000 euro en een kleine 27.000 euro en de vrouw daar geen verklaring voor kon geven, werd er door de Hoffmann Bedrijfsrecherche onderzoek gedaan. Die concludeerden dat er ‘meerdere signalen rechtvaardigen het vermoeden dat de unitmanager zich schuldig heeft gemaakt aan verduistering’. Aldus De Limburger.

80.000 euro

Naast dat de kantonrechter bepaalde dat de manager terecht is ontslagen, moet zij bijna 80.000 euro schadevergoeding betalen aan Mondriaan. De advocaat Loes Plantaz van de vrouw bevestigt aan de krant dat haar cliënte in beroep is gegaan tegen de uitspraak. Wanneer dit zal zijn willen ze niet zeggen.