Drugslab blijkt vaak een 'gevaarlijk prutswerk'

In 2015 werd er in het pand een groot drugslab ontdekt. © Chris Smits
Door de Limburgse politie ontmantelde laboratoria voor de productie van synthetische drugs zijn vaak 'gevaarlijk prutswerk'.
Dat zeggen officier van justitie Monique Smits en teamleider Marcel Nicolaes van het zogeheten Team Ondermijning Limburg.

Hard rennen

"Het zijn geen mensen in witte jassen die ter zake kundig iets staan te maken in een steriele omgeving. Het motto is: je gooit dit en dat bij elkaar, en als het goed gaat heb je amfetamine en als het fout gaat moet je heel hard rennen. Levensgevaarlijk."

Ontmanteling

Het Team Ondermijning Limburg is onderdeel van een Zuid-Nederlands team dat de vermenging van de onder- en bovenwereld moet bestrijden. Het team heeft in Limburg van oktober 2014 tot oktober 2016 23 dergelijke locaties ontmanteld. Veertig hennepplantages werden gesloten. In totaal werden 140 verdachten aangehouden.

Vrijgemaakt

Het Team Intensivering Ondermijning Zuid-Nederland startte bij wijze van tweejarige proef in oktober 2014 in Limburg, Brabant en Zeeland en bestaat uit 125 speciaal hiervoor vrijgemaakte politiemensen en vijftien vertegenwoordigers van het Openbaar Ministerie.
Lees meer over deze proef in De Limburger van vrijdag.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!