Beruchte lantaarnpaal van stroomstoot-hond brandt non-stop

© Track '88
De beruchte lantaarnpaal in Kerkrade, waar een hond eind vorig jaar een stroomstoot door kreeg, brandt sinds kort non-stop.
Buurtbewoners laten weten dat er vrijdag nog aan de lampen is gesleuteld. Sindsdien zijn ze niet meer uit geweest. Saillant detail: tijdens de feestdagen bleven de lichten gedoofd.

Stroomstoot

Dinsdag 19 december kreeg hond Scout een stroomstoot van een lantaarnpaal aan de Prinses Irenestraat. Het dier snuffelde aan de paal en kreeg een flinke schok. De hond zou even flink last hebben gehad van de stroomstoot, maar leeft nog. Ook zat de schrik er bij de hond goed in.
© Ruud van Broekhoven

Licht

De lantaarnpalen waren net geplaatst. Volgens Enexis veroorzaakte een verkeerd aangesloten draad de stroomstoot. De stroomleverancier heeft daarop enkele lantaarnpalen afgesloten van de stroom als noodoplossing. Maar het met het aansluiten is mogelijk toch iets fout gegaan. De lampen branden nu immers continu.
Schadevergoeding
Het baasje van Scout heeft een schadevergoeding gekregen van Kerkrade.
© Track '88

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!