Papierfabriek Meerssen maakt doorstart

© L1
De failliete papierfabriek Meerssen Papier maakt een doorstart. Voor het bedrijf is een nieuwe eigenaar gevonden. Het gaat om Marsna Paper BV.
Die wil verder gaan met de papierproductie op drie zeer specialistische machines. Van de 65 werknemers van de failliete papierfabriek, behouden er 35 hun baan.

Algemeen directeur

Jack Giesen wordt opnieuw algemeen directeur van de papierfabriek. Hij was eerder tot oktober 2013 directeur van Meerssen Papier. De nieuwe eigenaar werd gepresenteerd tijdens een persgesprek in het gouvernement. De provincie is sinds 2009 de eigenaar van de grond en de gebouwen van de papierfabriek.

Beurskens blij

VVD-gedeputeerde Twan Beurskens is blij met de doorstart. "Daar is een maatschappelijk belang mee gediend. Uiteraard vanwege het behoud van werkgelegenheid, maar ook doordat het bedrijf een unieke kennis heeft van specifieke papierproductie", zegt de gedeputeerde.

Zware problemen

Meerssen Papier kwam in zware problemen door een achterblijvende omzet en gestegen grondstofprijzen. Uiteindelijk bleek een faillissement onvermijdelijk. Het is de bedoeling dat de papierproductie binnen enkele dagen wordt hervat.

Rendabel

Marsna Paper blijft onder de naam Meerssen Papier actief omdat "die internationaal bekend is en staat voor hoogwaardige papiersoorten". Volgens directeur Giessen is de fabriek met de nieuwe opzet 'rendabel'. Hij is dan ook optimistisch over de toekomst.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!