Mogelijke splitsing kerk Vaesrade

© Harry's Plaatsnamen
De Sint Servatiuskerk in Vaesrade gaat mogelijk onderdak bieden aan een gemeenschapshuis. Het gebouw moet daarvoor opgedeeld worden. Een deel blijft in gebruik als kerk.
Een onderzoek moet uitwijzen of de locatie geschikt is als buurthuis.

De komst van een gemeenschapshuis is al jaren onderwerp van gesprek in Vaesrade. Er zijn twee verschillende stichtingen die zich inzetten voor een onderkomen voor plaatselijke verenigingen. Stichting Gemeenschapshuis Vaesrade (SGV) is inmiddels een slapende stichting, terwijl de stichting Dorpshuis Vaesrade de afgelopen jaren tevergeefs heeft geprobeerd zich ergens te vestigen.

Kapelaan positief
Daar kan de Sint-Servatiuskerk verandering in brengen. Het kerkbestuur heeft de gemeente Nuth laten weten open te staan voor de komst van een gemeenschapsvoorziening. Jan Geilen, kapelaan van Nuth, spreekt van een 'serieus voorstel'. "Het is niet zo dat we hebben gezegd: dit is leuk, kijk er eens naar. We hebben natuurlijk zelf ook gekeken of het überhaupt mogelijk is. Het is de bedoeling om een deel van de kerk af te scheiden, als het plan doorgaat. Maar de kerkelijke invulling blijft en er zullen geen diensten verdwijnen."

Quick scan

Het merendeel van de politieke partijen is positief over het plan. Oppositiepartij Trots Nuth heeft er wel voor gepleit een quick scan uit te laten voeren naar de haalbaarheid. Dat voorstel wordt volgende week dinsdag zeer waarschijnlijk door de gemeenteraad aangenomen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!