1Lunch: Glibberen en glijden op Limburgse wegen

© iStock
* Nieuwe dienstregeling ramp voor Limburgse reizigers* Initiatiefnemer Hilton-hotel doet aangifte * Vader Ivana Smit gelooft niet in ongeluk
Nieuwe dienstregeling ramp voor Limburgse reizigers
De nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer is voor veel Limburgse reizigers een ramp. Dat blijkt uit reacties die zijn binnengekomen na een oproep van 1Limburg en L1. Van de ruim tachtig reacties, reageerde 97 procent negatief op de nieuwe dienstregeling. Een aantal routes springt er uit. Lees hier meer.
Initiatiefnemer Hilton-hotel doet aangifte
Saïd Bouharrou, initiatiefnemer van het geplande Hilton-hotel in Koningsbosch, heeft aangifte gedaan tegen het gemeentebestuur van Echt-Susteren. Hij vindt dat de gemeente de geheimhoudingsplicht rondom het Bibob-onderzoek heeft geschonden. Daaruit zou blijken dat het hotel gefinancierd wordt met crimineel geld. Bouharrou deed daarnaast ook aangifte tegen burgemeester Jos Hessels wegens smaad en belediging. Lees hier meer.
© L1 / Nils Rompen
Limburg kleurt code oranje
Vanaf het middaguur is code oranje van kracht voor het winterse weer dat over Limburg neerstrijkt. Door bevriezing of sneeuwresten kan het verradelijk glad worden. Het KNMI waarschuwt dan ook voor gevaarlijk of extreem weer. Lees hier meer.
Vader Ivana Smit gelooft niet in ongeluk
De vader van Ivana Smit geloof niet dat haar dood een ongeluk is. "Ik denk dat ze over het balkon is gegooid zodat het op een ongeluk lijkt", zegt hij tegen TVL. Het 18-jarige model uit Sittard viel donderdag naakt van de twintigste verdieping van een flatgebouw in Kuala Lumpur en was op slag dood. Lees hier meer.
© Istock/Instagram

Samen voor de Voedselbank van start!

De actie Samen voor de Voedselbank van L1 is vanmorgen officieel van start gegaan. Het is het vierde jaar dat de actie van de regionale omroepen wordt gehouden. Tot en met donderdag 21 december worden er houdbare producten ingezameld. Bekijk hier de beelden.