Arriva heeft Cauberg-trein op de rails

© George Deswijzen
Op het station van Valkenburg is donderdag de veertiende en laatste zogeheten bestemmingstrein van vervoersbedrijf Arriva onthuld: de Cauberg-trein.
Drie dagen voor de Amstel Gold Race onthulden Leo van Vliet en Leontien van Moorsel de trein. Van Vliet en Van Moorsel zijn koersdirecteur van respectievelijk de mannen- en vrouwenwedstrijd.

Veertien bestemmingen

De Valkenburgse wielerberg, vaak een scherprechter in de ontknoping van de Zuid-Limburgse klassieker, is de laatste in een serie van veertien bestemmingen die een trein naar zich vernoemd krijgt. Eerder onthulde Arriva al onder meer 'de' Kasteeltuin Arcen, Pinkpop en de Amerikaanse Begraafplaats Margraten. Reizigers konden stemmen op hun favoriete benamingen.

Wetenswaardigheden

In de trein is onder meer een portret van Van Moorsel, die in 1998 wereldkampioen werd op de Cauberg, te zien. Ook zijn er in de treinstellen allerlei wetenswaardigheden over de wielerhistorie van de beklimming te zien.
Naast de jaarlijkse Amstel Gold Race was de Cauberg tot dusver onderdeel van onder meer vijf wereldkampioenschappen en twee Tour de France-etappes.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!