Maatregelen tegen studentenvereniging na ontgroening

Hotelschool Maastricht. © Hotelschoolmaastricht.nl
Studentenvereniging Amphitryon, voor studenten aan de Hotelschool in Maastricht, krijgt volgend jaar geen namen van nieuwe studenten aan de opleiding.
Daardoor wordt het volgens Zuyd Hogeschool onmogelijk voor de studentenvergeniging om een echte ontgroening op te zetten.

Introductie, geen ontgroening
"Dan kunnen ze nog wel een normale introductie houden, maar daar houdt het dan ook mee op", zegt Erwin Groenewold van Zuyd Hogeschool. Amphitryon kreeg tot nu toe de namen van nieuwe studenten van de opleiding, om op die manier nieuwe leden te werven. Dat is nu voorbij.

Uitgescholden

Reden voor de maatregel is een uit de hand gelopen introductieweekend begin dit jaar. "Daarbij is iemand flauwgevallen in een warme tent, en zijn verschillende studenten uitgescholden. Ook is er iemand geduwd", aldus Groenewold. "Daarnaast was er een studentikoze act met een pop. Dat was geen seksspel zoals wordt gesuggereerd, maar als school vinden wij dat niet goedkeurenswaardig."

Paal en perk

De opleiding hoopt dat door de maatregelen paal en perk wordt gesteld aan de ontgroeningspraktijken. Groenewold: "Wat ons betreft was dit de laatste keer. Als het een volgende keer weer mis gaat, nemen we nog strengere maatregelen. Dan gaat het verenigingslokaal van Amphitryon dicht."
Volgens Groenewold is de studentenvereniging er zelf ook 'ongelukkig mee dat de dingen niet zijn gegaan zoals gepland.' Volgens hem zijn de verantwoordelijken binnen Amphitryon ook aangesproken op hun gedrag.
Audio: Maatregelen na uit de hand gelopen ontgroening Hotelschool (2 mrt 2018)