Met 335 kilometer per uur door A2-tunnel Maastricht

© ANP
De brug af, hard in de remmen, rechtsaf en dan met 335 kilometer per uur door de nieuwe A2-tunnel in Maastricht. Niet op de openbare weg, maar op een virtueel circuit.
In een nieuw spel kunnen gamers door de provinciehoofdstad racen, bijvoorbeeld in de Red Bull van Max Verstappen. Het virtuele circuit wordt woensdag gepresenteerd. Hij is gratis te downloaden voor de racegame rFactor2. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake gaat bij de presentatie het eerste rondje rijden.

Zelf getest

Het virtuele circuit is gemaakt door City Sim Racing, dat simulaties maakt voor raceteams. Andy Maassen, de baas van het bedrijf, heeft het Maastrichtse circuit zelf al getest. "Met een Porsche haal je 260 in de tunnel", merkte hij.

Dwars door het centrum

Start en finish en de pitsstraat liggen op de Noorderbrug, boven de Maas. Na de A2-tunnel gaan de coureurs met een lus naar de Kennedybrug. Via nog een lus draaien ze de Maasboulevard op. Met 260 kilometer per uur razen ze langs het centrum. "Dwars door het oude centrum was wat lastig, over de kasseien", aldus Maassen. Via het nieuwe Sphinxkwartier keren de auto's terug op de Noorderbrug. Een rondje is acht kilometer en is volgens Maassen in 2 minuten en 30 seconden te doen.

Echte race?

Binnenkort is de eerste race op het digitale circuit: de 24 Uur van Maastricht. En Maassen hoopt dat er ooit een echte race in Maastricht is. "Misschien over een jaar of twee. Maastricht is een mooie stad om doorheen te rijden. De Formule 1 wordt heel lastig, maar de Formule E, voor elektrische raceauto's, vind ik wel haalbaar."
Volgens de gemeente Maastricht zijn er op dit moment geen plannen voor een race.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!