Gestolen schuttersreclame geen grap, ZLF doet aangifte

© ZLF in Nieuwstadt (Facebook)
Eerst dacht de organisatie van het ZLF-schuttersfeest nog dat het een geintje was, maar een reclamebanner voor het evenement in Nieuwstadt blijkt toch echt gestolen te zijn.
Nu de dieven zich na een oproep op Facebook niet hebben gemeld, heeft de Zuid-Limburgse Schutters Federatie aangifte gedaan bij de politie.
Eén dag
Het doek dat het Zuid-Limburgs Federatiefeest in augustus volgend jaar alvast onder de aandacht moest brengen, was zondag pas opgehangen. Een dag later was de banner alweer verdwenen.

Grap
Eerst dacht de organisatie nog dat het om een grap ging en werd op Facebook opgeroepen om het stuk bedrukt zeil weer terug te brengen. Maar de dieven meldden zich niet, reden voor de Zuid Limburgse Schutters Federatie om de politie in te schakelen.

Serieus

Ook de politie neemt de aangifte serieus. "Diefstal is geen geintje meer maar een ernstig misdrijf. Als je een gestolen goed in je bezit hebt maak je jezelf schuldig aan heling. Ook dit is een ernstig misdrijf", zo schrijft de politie van Echt op Facebook over deze diefstal.