Limburgers in rampgebied Italië: 'We rolden uit bed'

Het Italiaanse dorp Amatrice is volledig verwoest door de aardbeving. © AFP/Filippo Monteforte
Oud-Sittardenaar Rob de Weerd voelde de aardbeving die Midden-Italië woensdagochtend trof, aan den lijve. "We zijn letterlijk uit bed gerold."
"Ons huis stond te schudden op zijn fundering. Spullen vielen uit de kast en van de planken", vertelt De Weerd.

Ongelooflijk

De camping die hij samen met Erna Prins runt, ligt op zeventig kilometer van het door de beving weggevaagde dorp Amatrice. "Ik kom er regelmatig, ken het goed. Een prachtige, pittoreske plek. Ongelooflijk dat de helft van alle huizen daar is verwoest en de andere helft op instorten staat."

Aardbeving

De verwoestende aardbeving heeft in de nacht van dinsdag op woensdag aan zeker 120 mensen het leven gekost. De Italiaanse premier Matteo Renzi, die op bezoek is in het rampgebied, rekent erop dat het dodental nog verder op zal lopen. Er worden nog veel mensen vermist en van de bijna vierhonderd gewonden zijn er nog tientallen in levensgevaar.

Denderende trein

Ook Jean Schreurs uit Sittard woont en werkt vlakbij het getroffen gebied. Hij runt sinds 2005 de bed & breakfast Antico Casa del Bosco in Fratticiola Selvatica, een bergdorp bij Perugia; zo'n honderd kilometer van het epicentrum van de beving. "Alsof er een trein door de slaapkamer reed. Ik moest direct terugdenken aan de beving van Roermond, in 1992."
In De Limburger van donderdag komen meer Limburgers aan het woord die in het getroffen gebied zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!