Treinstel dondert van krik, medewerkers met de schrik vrij

© Twitter
Het op de rails zetten van een ontspoorde trein van de Zuid-Limburgse Stoomtreinmaatschappij ging niet geheel zonder slag of stoot.
De wagons werden met hydraulische vijzels opgetild, maar tijdens het werk gleed een van de treinstellen van de vijzel en donderde naar beneden.

Flink geschrokken

Medewerkers van ProRail waren op dat moment bij de wagon op het werk. Ze zijn flink geschrokken, maar hielden er verder niks aan over.

Wielblok vergeten

Zondag liepen twee historische wagons bij Simpelveld uit de rails omdat een wielblok was vergeten. ProRail schoot dinsdag met groot materiaal te hulp om de wagens weer op het spoor te krijgen.

De inzet van ProRail is een wederdienst omdat de spoorbeheerder regelmatig gebruik maakt van het emplacement van de Zuid-Limburgse Stoomtreinmaatschappij, bijvoorbeeld voor het opleiden van mensen.

Schade

De vrijwilligers van de Zuid-Limburgse Stoomtreinmaatschappij hadden deze klus nooit alleen kunnen doen. De schade aan de wagons kunnen de vrijwilligers van de ZLSM waarschijnlijk wel zelf herstellen.De exacte schade aan het spoor moet nog goed worden vastgesteld. Waarschijnlijk duurt het weken om alles weer op orde te krijgen.