Dienstauto mag ook gebruikt worden bij fractievergadering

Dienstauto's op het Binnenhof in Den Haag. © ANP/Olaf Kraak
Het provinciebestuur heeft de regeling voor het gebruik van de dienstauto aangepast.
Doel ervan is onduidelijkheden in de huidige regeling weg te nemen en die regeling werkbaarder te maken.

Fractievergadering

Zo mogen gedeputeerden de dienstauto voortaan ook gebruiken voor het bijwonen van een fractie- of coalitievergadering, een algemene ledenvergadering, of een politieke bijeenkomst.

Belangrijk

Het moet wel om bijeenkomsten gaan waar personen verwacht worden die van belang zijn voor het netwerk van de gedeputeerde 'en dus voor de provincie Limburg'. Volgens het provinciebestuur vloeit deelname van een gedeputeerde voort uit zijn functie en wordt daarmee het belang van de provincie gediend.

Effectiever

Ook mag een gedeputeerde in sommige gevallen de dienstauto gebruiken als hij niet uit hoofde van zijn functie ergens naar toe moet. Het moet dan 'efficiënter en effectiever' zijn dan het alternatief van tussentijds naar de eigen auto te worden gereden.

Zelf betalen

Daarbij gaat het om bezoeken tijdens het woon-werkverkeer of om bezoeken tussen twee afspraken waar een gedeputeerde wel ambtshalve aanwezig moet zijn. In alle andere gevallen moet een gedeputeerde het aantal kilometers dat moet worden omgereden en de wachttijd wel zelf betalen. Het gaat dan om 1,10 per kilometer en 55 cent per wachtminuut. Hij of zij kan uiteraard ook zelf rijden.

Jos van Rey

Het provinciebestuur heeft de bijgestelde regeling gemeld aan het Limburgs Parlement. Statenlid Jos van Rey van de Volkspartij Limburg heeft nadere informatie opgevraagd en gekregen over de aanpassing. Hij is het er niet mee eens.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!