Gesaboteerde uitkijktoren kost jager bijna het leven

© Nederweert24
De man die op 13 juli van een uitkijktoren aan de Visdijk in Nederweert viel, blijkt slachtoffer te zijn geworden van sabotage.
Het zitje van de 66-jarige jager Mart Triepels was losgemaakt, zo vertelt hij in De Limburger.

Vier meter

De stellage is zo'n vier meter hoog, waardoor Triepels een flinke smak maakte. Hij brak 'slechts' zijn bekken, maar beseft dat het vele malen erger had kunnen aflopen. "Ik had mijn nek kunnen breken en dood kunnen zijn", zo vertelt hij de krant.

Zwijnen

Triepels had de stellage opgezet, zodat hij vanuit daar op wilde zwijnen kon schieten. Legaal, welteverstaan. "Niet alleen vanwege de vernielingen, maar ook omdat dorpsfeest Festeynder voor de deur stond en de zwijnen de bebouwde kom van Eind erg dicht waren genaderd. Dat had gevaarlijke situaties kunnen opleveren", zegt Henk Verheijen, voorzitter van jagersvereniging St. Gerardus Majella.

Opzet

Niet alleen Triepels gaat uit van opzet, ook de politie denkt dat er opzet in het spel is. Daarom wordt er gezocht naar eventuele getuigen die rondom de ochtend van 13 juli iets in de omgeving van de toren hebben gezien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!