'Verdachte van steekpartijen stak eerder iemand neer'

© L1
De 37-jarige verdachte van de steekincidenten in Maastricht donderdagavond, waar een man en een vrouw om het leven kwamen, zou eerder betrokken zijn geweest bij een steekpartij.
Dit meldt RTV Maastricht.

Poging tot doodslag
Volgens de lokale website zou de 37-jarige Syriër Osama I. op 20 januari aangehouden zijn op verdenking van poging tot doodslag. De verdachte zou toen een man hebben neergestoken op het grasveld aan de Widelanken.

Hamer
Ook weet RTV Maastricht te melden dat de verdachte zich al vaker heeft gemeld op het politiebureau. Hij zou op 4 januari van dit jaar op het politiebureau zijn verschenen met een hamer. Toen deed hij aangifte van bedreigingen. Ook op 8 januari meldde hij zich en ook toen deed hij aangifte van bedreigingen. Op 20 januari werd I. aangehouden voor een steekpartij aan de Widelanken. Zijn slachtoffer overleefde de aanval.

Geweldsexpolosie

De 37-jarige man is tot nu toe de enige die is gearresteerd in het onderzoek naar de geweldsexpolosie van donderdagavond in Maastricht. Daarbij kwamen twee mensen om het leven en raakten er drie gewond, onder wie de verdachte. De man werd, bloedend en nog in het bezit van een mes, aangehouden bij een Turks cultureel centrum aan de Weustenraadstraat.

Maandag werd bekend dat de man langer vast blijft zitten. Ook zit de verdachte in beperkingen, dit betekent dat hij alleen met zijn advocaat mag communiceren.