De week in quotes: 'barbaarsheid, Madonna en een frikadel'

Willem van Hanegem stoort zich aan Frans Timmermans, gedeputeerden eten net zo makkelijk een frikadel en waarom vertrok Ramon Voorn bij Fortuna. Lees het nieuws van de afgelopen dagen in opvallende quotes.
"Wie stelt de andere vraag? Wie vraagt: moet dat nou, zo’n fles wijn van 127 euro declareren. Mag het niet gewoon een fles van de Lidl zijn?"
SP-fractievoorzitter Daan Prevoo tijdens het statendebat over de declaraties van Mark Verheijen.
"De frikadel bij het tankstation is net zo vaak onze maaltijd."
Gouverneur Theo Bovens is het niet eens met het negatieve beeld dat geschetst wordt van het het provinciebestuur, naar aanleiding van de onterechte declaraties van Mark Verheijen.
© Dagblad de Limburger
"Als je alles te gevaarlijk vindt, dan moet je een andere sport kiezen."
Koersdirecteur Eddy Merckx vindt dat wielrenner Wout Poels en zijn collega’s zich aanstellen omdat ze niet in de hitte van Oman wilden fietsen vorige week zaterdag.
"Het enige wat ik weet is dat ik was uitgenodigd om daar te spreken en dat ik in overleg met het campagneteam daar naartoe ben gegaan."
Mark Rutte in het AD over het gratis VVD-feestje op de Floriade in Venlo dat Mark Verheijen afgelopen week opnieuw in opspraak bracht.
Mark Rutte op de Floriade in Venlo © ANP/Robin Utrecht
"Het lastige is dat het festival dit jaar nauwelijks een middenmoot heeft. De namen die nu op het affiche staan, zijn top óf (vooralsnog) flop."
De Telegraaf is kritisch over het programma voor Pinkpop 2015
"Op persoonlijk vlak heb ik best veel raakvlakken met Van Vossen. Maar op sportief vlak lagen onze denkbeelden mijlenver uit elkaar."
Ramon Voorn in Dagblad de Limburger over zijn breuk met Fortuna.
Ramon Voorn in zijn tijd bij Fortuna Sittard. © Jack Kochanowski
"Het wangedrag van sommige lieden die zich Feyenoord-supporters noemen is een teken van barbaarsheid en onbeschoftheid."
Frans Timmermans over de Feyenoord-supporters die vorige week in Rome flink huishielden.
"Waar halen vooral de politici het lef vandaan? Die hebben na negen maanden nog steeds de daders van het neergehaalde vliegtuig niet kunnen achterhalen. Ga daar nou eens echt werk van maken. Ook Timmermans, de oud-minister, zei zich te schamen voor de gebeurtenissen in Rome. Dat komt goed uit, wij schamen ons ook voor hem."
Willem van Hanegem is in zijn column in het AD niet gediend van de manier waarop Frans Timmermans de vernielingen in Rome veroordeelde.
© ANP/Koen van Weel
"Het hoort er bij."
Hyacinthe van Bussel van tbs-kliniek De Rooyse Wissel in AvondGasten over de derde ontsnapping van een tbs'er tijdens een verlof.
"Ik heb geen mannen achter me staan die een kleed van mijn lijf trekken."
Beppie Kraft stelt haar fans gerust: voor haar geen val zoals Madonna die maakte tijdens de Brit Awards.
"Het is eigenlijk gewoon je buurvrouw, maar ze ziet er ook prachtig uit en kan zingen, acteren en presenteren. Daar houden de Duitsers wel van."
Showbizzgoeroe Albert Verlinde in RTL Boulevard over de populariteit van de Tegelse Chantal Janzen in Duitsland.
"Dat alles bij elkaar laat mij geen andere keuze dan mijn functie neer te leggen. Met pijn in het hart, maar met de overtuiging dat dat in deze omstandigheid het enige juiste besluit is."
Mark Verheijen maakt zijn aftreden als VVD-Kamerlid bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!