Toverland benieuwd naar proef van Efteling

© iStock
Pretpark Toverland in Sevenum houdt de ontwikkelingen rondom het digitaal reserveren voor een attractie goed in de gaten.
De Efteling start komende maand met een proef waarbij bezoekers die in de Python willen, vooraf een tijd moeten kiezen. Op die manier moeten wachttijden worden beperkt.

Gewenst tijdstip

Bezoekers kunnen hun entreekaartje in een computer stoppen om zo een plaats te reserveren in een attractie op een gewenst tijdstip. Eenmaal aangekomen bij de attractie kan de bezoeker van een speciale ingang gebruik maken. De wachttijd bedraagt dan ongeveer een kwartier.

Ritjes reserveren

Volgens Tessa Maessen van Toverland is er in het park in Sevenum vooralsnog geen noodzaak om ritjes in de achtbaan vroegtijdig te reserveren. "Op dit moment zijn de wachttijden bij onze attracties niet erg lang. Maar als dit zogenoemde 'digitaal wachten' populair blijkt onder pretparkbezoekers, dan zouden we dat in de toekomst wel overwegen. Van de andere kant: wachten heeft ook een zekere charme, want het helpt bij het opbouwen van de spanning voor de rit." Toch is de wachttijd voor veel pretparkbezoekers vaak een grote bron van ergernis.

Fastpass

?In het buitenland is het gebruik van deze zogenoemde 'fastpasses' al langer gemeengoed en daar werkt het prima. Bezoekers kunnen overigens maar reserveren voor één attractie tegelijkertijd.