Moeder van gevallen meisje klaagt speelhal in Echt aan

© Google Streetview
De moeder van het 3-jarige meisje dat maandag in speelhal De Ballon in Echt viel, laat weten dat ze het bedrijf voor de rechter sleept.
"Mijn dochter is door een kapot stuk plastic gevallen. Het is gebrekkig onderhoud van de speelhal", vertelt moeder Joanne Schoenmakers tegen L1.

Hersenschudding

"Ik zag hoe ze twee meter naast me op de grond terecht kwam. Ik zie haar zo naar beneden vallen." Het meisje liep door de val een hersenschudding op. Zij is maandag door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. "Ik was natuurlijk helemaal in paniek", zegt moeder Joanne. "Ze heeft twee dagen in het ziekenhuis gelegen. Woensdagochtend is ze uit ziekenhuis gekomen. Ondertussen speelt ze weer. Het hele huis ligt vol met speelgoed, maar ze heeft wel nog last van hoofdpijn."

Geen reactie

Binnenspeelplaats De Ballon wil niet reageren op het verhaal van de moeder, maar liet eerder aan L1 weten geschrokken te zijn door het incident. Volgens Joanne Schoenmakers is de speelhal niet bepaald behulpzaam. "Dat zij meeleven met ons, dat is helemaal niet waar", zegt ze. "Dat is een bedrijf. Zij willen het mooier doen voorkomen dan het werkelijk is. Dit gaat een rechtszaak worden. De speeltuin heeft te weinig aan het onderhoud gedaan."
Ondanks alle ontwikkelingen van deze week, gaat de speeltuin vermoedelijk vrijdag weer open. De NVWA zou onderzoek hebben gedaan naar de speelhal, maar kan daarover nog niets mededelen aan L1.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!