Slachtoffer straatroof had ruim 100.000 euro cash bij zich

© iStock
De 63-jarige man die drie weken geleden in Venlo op straat werd beroofd, had op dat moment ruim 100.000 euro aan cash geld bij zich.
Dat heeft Lorenzo J. - uitzendkracht bij de klantenservice van de bank en verdachte in de zaak - volgens De Limburger verklaard.

Straatroof

Het Duitse slachtoffer had het geldbedrag bij de Rabobank aan de Peperstraat in Venlo opgenomen en werd vlak nadat hij het bankgebouw had verlaten op straat overvallen. De man raakte bij de roofoverval niet gewond.
Korte tijd later werd de vluchtauto die gebruikt werd na de overval brandend teruggevonden op de Alexander Flemingstraat. Van de overvallers zelf ontbrak toen ieder spoor.
Ook bij de overval in Venlo werd er een busje gebruikt. Dit werd later uitgebrand teruggevonden. © Thomas Kusters/L1

Roversbende

Tien dagen later werd de roversbende uiteindelijk toch opgerold. De Brabantse politie wist een nieuwe beroving in Zundert te verijdelen en arresteerde daarbij vijf mannen, vier uit Breda en één uit Oosterhout. Een zesde verdachte, een 24-jarige man uit Breda, meldde zich dezelfde dag op het politiebureau.

Bankmedewerker

Bankmedewerker Lorenzo J. moest, naar eigen zeggen, onder druk informatie doorspelen aan de overvallers. Hij raadpleegde daarvoor volgens de krant dossiers van klanten die een groot contant geldbedrag kwamen afnemen. Bij de straatroof in Venlo maakten de overvallers ruim 100.000 euro aan contanten buit. Het potentiële slachtoffer in Zundert had net 50.000 euro bij de bank opgehaald.