1Lunch: Ook in Limburg kunnen de schaatsen weer uit het vet

© Istock
* Weggelopen tieners weer veilig thuis* Zuyderland zegt tientallen operaties af door griepgolf* Twan Huys volgt Tan op bij RTL Late Night

Weggelopen tieners weer veilig thuis

Goed nieuws. De drie tieners die dinsdagavond verdwenen, met het idee een paar dagen weg te blijven, zijn weer terug bij hun familie. Dat bevestigt de moeder van één van de kinderen tegenover 1Limburg. Het trio, twee meisjes (14 en 17 jaar oud) en een jongen (15), was weggelopen van huis. Ze werden voor het laatst gezien in de omgeving van het Gulpense zwembad Mosaqua. Lees hier meer.

Zuyderland zegt tientallen operaties af door griepgolf

Oei, de griep houdt de ziekenhuizen bezig. De aanhoudende griepgolf brengt Zuyderland namelijk in verlegenheid. Het ziekenhuis moet tientallen operaties afzeggen. Door een toename van het aantal (ernstige) griepgevallen, in combinatie met zieke medewerkers, moeten de operaties worden verplaatst. Lees hier meer.

Twan Huys volgt Tan op bij RTL Late Night

Groot nieuws in medialand. Twan Huys, geboren in Sevenum, stopt na 25 jaar NOVA en Nieuwsuur als presentator bij de NTR. Huys wordt met ingang van het nieuwe tv-seizoen in september de nieuwe presentator van RTL Late Night, waar hij Humberto Tan opvolgt. Hij komt met een nieuw vormgegeven talkshow onder de naam RTL Late Night. Lees hier meer.
© ANP

MAA wil meer

Maastricht Aachen Airport hoopt dat TUI en Transavia ook toestellen gaan stationeren op de luchthaven in Beek. Die hoop spreekt de commercieel manager uit in het Algemeen Dagblad. Eerder deze week verwelkomde de Limburgse luchthaven vliegmaatschappij Corendon. De reisgigant gaat tot 29 vluchten uitvoeren vanaf Beek. Lees hier meer.
© L1/Ginger Bloemen
Haal de schaatsen maar uit het vet
Voor de popelende schaatsliefhebbers goed nieuws: in Limburg mag donderdag geschaatst worden. Het ijs blijkt dik genoeg te zijn. Waaghalzen die echt niet meer konden wachten op de 8 centimeter ijsdikte, gingen de afgelopen dagen al het ijs op. Vanaf nu is het dus veilig genoeg om te schaatsen. Lees hier meer.