CDA stelt eisen voor samenwerking met PVV in Maastricht

© Kleon3/Wikimedia Commons
Als de PVV vasthoudt aan sluiting van moskeeën is samenwerking met het CDA in Maastricht uitgesloten.
Dat zei Vivianne Heijnen zondag in het L1-radioprogramma De Stemming.

Geschrokken

De CDA-lijsttrekker is geschrokken van het recente promotiefilmpje van de PVV. "Het is een heftig filmpje met veel stemmingmakerij waarin de islam over één kam wordt geschoren. Ik vind dat heel erg. Het leidt niet tot meer verbinding in de samenleving. Daar heb ik moeite mee." Volgens Donald Fijnje, PVV-lijsttrekker in Venlo, is de anti-islamboodschap van zijn partij niet nieuw. "Dit roepen we al tijden."

Grondwet

De Brunssumse SP-lijsttrekker Katinka Coenen vindt sluiting van alle moskeeën onacceptabel en bovendien in strijd met de Grondwet. Volgens Donald Fijnje ligt een verbod ook niet in de lijn der verwachtingen: "Het zal waarschijnlijk nooit gebeuren dat ze worden gesloten. Maar de islam is vrouw- en homo-onvriendelijk en die ideologie gaan wij niet faciliteren met moskeeën."

Kopje kleiner

Waarom is sluiting dan toch in het verkiezingsprogramma opgenomen? "Om de islam een kopje kleiner te maken waardoor de normale christelijke normen en waarden boven komen drijven", aldus de Venlose PVV-lijsttrekker.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!