1Lunch: Wil écht niemand meer buschauffeur worden?

© ANP
* Nieuwe getuigenoproep in oude moordzaak Landgraaf* Limburgse toeristen voor pampus in Frankrijk* Roemeense bende liep in Limburg tegen de lamp
Al dagen liggen Limburgse boottoeristen vast op de Maas
Al dagen liggen tientallen boottoeristen voor pampus in Frankrijk. Zij kunnen niet verder varen, omdat een oude stuw het begeven heeft. Onder hen ook enkele Limburgers. Doordat de verouderde stuw bij Fumay het heeft begeven, is het waterpeil zo'n anderhalve meter gezakt. Veel boten kunnen daardoor geen kant op. Lees hier meer.
Beruchte Roemeense bende liep in Limburg tegen de lamp
Goed nieuws. De politie heeft een Roemeense bende opgepakt die verantwoordelijk wordt gehouden voor een groot aantal ladingdiefstallen. De dieven zijn opgepakt op een vakantiepark op de Veluwe. Daar werden ook een hoop gestolen spullen gevonden. De bende liep tegen de lamp na een beroving uit een vrachtwagen op de A73 ter hoogte van Horst. Lees hier meer.
Gezocht: buschauffeurs
Arriva heeft grote moeite om vacatures te vullen in het zuiden van het land. Vervoersbedrijven in heel Nederland vrezen dat buslijnen de komende jaren stilvallen door een tekort aan buschauffeurs. Vergrijzing en een aantrekkende arbeidsmarkt zijn de boosdoeners. Leer hier meer.
Mysterieuze moordzaak in Landgraaf
Afgelopen weekend was het dertien jaar geleden dat de 48-jarige Isabelle Pongs dood werd gevonden in het kantoortje van haar brillenwinkel in Landgraaf. Ze was met een mes om het leven gebracht. Het coldcaseteam van de Limburgse politie heeft een nieuwe getuigenoproep gedaan in de moordzaak. Lees hier meer.
© Politie
Limburg vertegenwoordigd tijdens Dwarf Games
Ellen Brouns uit Hulsberg is 'Chef de Mission' tijdens de World Dwarf Games in Canada, een soort Olympische Spelen voor kleine mensen. De 1.28 meter lange Limburgse vertrekt maandag naar Canada, waar op 4 augustus de Dwarf Games in allerlei takken van sport beginnen. Lees hier meer.