Boeren mogen geen water meer oppompen uit beken

© Istock
Het Waterschap Limburg gaat het aantal beken waar agrariërs geen water meer uit mogen oppompen vanwege de droogte flink uitbreiden.
Vanaf vrijdag 12:00 uur geldt een onttrekkingsverbod voor de Bosbeek (Meinweg), Eyserbeek, Geul, Hemelbeek, Klitserbeek, Mechelderbeek, Putbeek, Rode Beek Vlodrop, Rode Beek Vlodrop-Bergerhof, Selzerbeek, Vlootbeek en Zieversbeek

Drinkwater

Vanwege de slechte waterkwaliteit door de warmte adviseert het waterschap om beekwater voorlopig niet te gebruiken als drinkwater voor het vee.

Ontheffing

"Kapitaalintensieve teelten, zoals fruit- en groenteteelt, bloemen- en plantenteelt die je niet met grondwater kan beregenen, hebben een ontheffing voor het onttrekken van water uit de desbetreffende beken", zegt bestuurslid Har Frenken.

Handhaving

De komende tijd gaan handhavers van het waterschap controleren of iedereen zich aan het onttrekkingsverbod houdt. De controles worden vanuit de lucht uitgevoerd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!