Harold Schroeder nieuwe voorzitter CDA Limburg

© CDA
Harold Schroeder is unaniem verkozen tot voorzitter van de Limburgse afdeling van het CDA.
Er waren geen tegenkandidaten tijdens de ledenvergadering in Weert.
Kerkradenaar Schroeder was al waarnemend voorzitter nadat Karel Leunissen afgelopen najaar de voorzittershamer neerlegde. Twee maanden geleden werd Schroeder door het Limburgs partijbestuur al voorgedragen.

Audio: Harold Schroeder nieuwe voorzitter CDA (1 juni 2017)

Modern

In een korte toespraak zei Schroeder dat de directe aanleiding voor zijn kandidatuur was dat hij van het CDA-Limburg een moderne partij wil maken die aansluit bij nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen. "Het CDA is een partij van gemeenschappen. Maar die zijn niet langer allemaal meer georganiseerd op de traditionele wijze via dorpen, wijken en verenigingen", aldus Schroeder.

Relevant

"Er zijn nu veel nieuwe vormen van gemeenschappen, met name via sociale media als Facebook. Maar ook via de zorg en het werk. Die wil ik bij het CDA betrekken", aldus de nieuwe voorzitter. Hij zei verder dat het CDA opnieuw een relevante partij is geworden. "Mensen weten weer waar het CDA voor staat. De gesprekken op straat zijn weer veel hartelijker", zo zei Schroeder.
© Jean van Hoof (L1)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!