L1 haalt opnieuw recordopbrengst op voor Voedselbank

© Ralph Souren
Bij de actie L1 Samen voor de Voedselbank zijn dit jaar 290.052 producten ingezameld, met een totale waarde van ruim een half miljoen euro.
De omroep sloot de actie donderdagavond af met een finaleshow op radio, tv en online. Veel Limburgers zamelden lang houdbare producten in voor provinciegenoten die (even) moeilijk bij kas zitten. De ingezamelde producten vertegenwoordigen een waarde van 541.792,20 euro.

Initiatieven

Het aantal aangemelde initiatieven was hoger dan ooit. De Limburgse filialen van Albert Heijn en Jan Linders fungeerden als inzamelpunten. Donateurs konden ook bij de kantoren van de SNS-bank in Limburg terecht. Ook het aantal online donaties was hoger dan ooit.

Samenwerking

L1 werkte dit jaar intensief samen met verschillende lokale omroepen; de radioprogramma's in de middaguren werden gecombineerd. Dankzij alle donaties zijn de schappen van de Voedselbanken in de provincie voorlopig weer goed gevuld.
In 2016 was er een recordopbrengst van 232.506 producten.
Meer informatie over de actie is te vinden via L1.nl/Voedselbank.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!