Gesprekken over tram Maastricht-Hasselt nog op de rails

"Er heeft een heel goed en constructief overleg plaats gevonden met de Vlaamse minister van mobiliteit over de problemen met de beoogde tramlijn Maastricht-Hasselt."
Dat zegt CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck nu nadat hij op 23 december samen met wethouder John Aarts van Maastricht om tafel heeft gezeten met de Vlaamse minister Ben Weyts.

Kosten

Eind november werd bekend dat de kosten van het project aan Nederlandse kant 30 miljoen euro hoger worden omdat de draagkracht van de Wilhelminabrug in Maastricht onvoldoende is om de tram te dragen. De realisatie van de tram staat daarmee op de helling omdat dat geld er niet is.

Communicatie

Gedeputeerde Van der Broeck wil niks zeggen over de inhoud van het overleg omdat Maastricht het voortouw heeft in de communicatie. Maar de gemeente houdt tot nu toe de kaken stijf op elkaar over het dossier; mede in afwachting van een uitspraak van de Raad van State.

Alternatieven

Toch lijkt er gekeken te zijn naar alternatieve oplossingen want 'het overleg had ook anders kunnen verlopen. Vlaanderen had de hakken in het zand kunnen zetten,' aldus de gedeputeerde.

Openheid van zaken

Hij verwacht dat half februari openheid van zaken kan worden gegeven in een gezamenlijke bijeenkomst van de Maastrichtse gemeenteraad en het Limburgs Parlement.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!