Provincie erkent OV-problemen en treft maatregelen

© iStock
Het provinciebestuur erkent dat er problemen zijn met het openbaar vervoer vanuit de kop van Noord-Limburg naar Nijmegen.
Tegelijk is een aantal maatregelen genomen om de situatie te verbeteren, zo is de strekking van het antwoord op schriftelijke vragen van het CDA.

Dichtslibben

Die partij had erop gewezen dat de wegen richting Nijmegen na Molenhoek steeds verder dicht slibben waardoor de bussen van lijn 83 tussen Venlo en Nijmegen steeds vaker in een file terecht komen.

Buffertijd

Volgens het provinciebestuur is vooral in de spits sprake van vertraging. Daarom is binnen de nieuwe dienstregeling al rekening gehouden met voldoende buffertijd voor kleine vertragingen.
Ook sluit buslijn 84 van Gennep naar station Boxmeer volgens de provincie 'naadloos' aan op de Maaslijn, de treinverbinding tussen Roermond en Nijmegen.

Alternatief

"Hierdoor vormt lijn 84 een goed alternatief voor reizigers die de combinatie van spoor-bus verkiezen boven de busverbinding van lijn 83", aldus het provinciebestuur.

Maaslijn

Maar die Maaslijn zit wel aan zijn maximale capaciteit, zo erkent het provinciebestuur. Dat verandert pas binnen enkele jaren als de geplande elektrificatie ervan klaar is. Het provinciebestuur zegt verder dat de 'reizigersaantallen steeds in de gaten worden gehouden en dat daar waar mogelijk op wordt ingespeeld.'
Daarbij wordt nauw samengewerkt met de provincies Gelderland en Noord-Brabant.