Megaklus: Camping Solar schoongeveegd

© L1
Het feesten is voorbij en de campinggasten gaan er vandoor. Tijd dus voor de grote schoonmaak. Met tientallen afvalcontainers en organisaties die achtergelaten spullen mee mogen nemen voor hergebruik, hoopt de organisatie dat er minder troep overblijft.
Op verschillende plekken staan zogenoemde 'afvalhubs'. Daarin kunnen vertrekkende bezoekers spullen gooien die ze niet mee naar huis willen nemen. Het gaat dan om bijvoorbeeld tenten, kampeerstoeltjes en andere spullen.

Vertrek

Vandaag vertrekken de 12.000 campinggasten. Traditiegetrouw laten ze een kwart van hun spullen achter. "Op Europese festivals blijft 25 procent van tenten en ander kampeermateriaal gewoon liggen", zegt de organisatie van het Roermondse dancefestival.

Campingjutten

Als alle festivalbezoekers vandaag zijn vertrokken, mogen een aantal organisaties gaan jutten op het kampeerterrein. Zij nemen de nog bruikbare spullen, zoals achtergelaten tenten en slaapzakken, mee om die te hergebruiken.
De resterende troep wordt door de schoonmakers opgeruimd. Alles bij elkaar zal het nog een hele week duren voordat de locatie aan de Maasplassen weer schoon is.