Veel minder discriminatie-meldingen bij politie

Net als in de rest van Nederland zijn er vorig jaar bij de politie in Limburg veel minder meldingen van discriminatie binnengekomen dan in 2015.
Bij de Limburgse politie kwamen vorig jaar 184 meldingen binnen, tegen 258 een jaar eerder. Dat is een daling van meer dan een kwart.

ADV
Dat blijkt uit de Monitor Discriminatie 2016 Limburg van de Anti Discriminatie Voorziening Limburg.Het aantal meldingen bij de ADV zelf steeg wel een beetje, met zo'n 8 procent van 219 naar 244 meldingen. Ook dat valt binnen het landelijk beeld.

Kleine gemeenten

Alhoewel de meeste meldingen uit de grote steden in Limburg komen, zijn het de kleinere gemeenten waar relatief het meeste aan de bel wordt getrokken over mogelijke discriminatie. Beek is koploper, met 0,68 meldingen per duizend inwoners. Daarna komen Valkenburg (0,54) en Mook en Middelaar (0,51). Bij de grote gemeenten is het aantal meldingen relatief lager, daar gaan Heerlen en Maastricht gelijk op met 0.38 meldingen per duizend inwoners.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!