Lau Geeraets pleegt zelfmoord

Lau Geeraets in de rechtbank. © L1
De donderdag tot levenslang veroordeelde Lau Geeraets heeft zichzelf in de gevangenis in Vught van het leven beroofd.
Bronnen hebben dat bevestigd aan Dagblad De Limburger/het Limburgs Dagblad. Geeraets overleed in de nacht van donderdag op vrijdag.

Schouwarts
Het lichaam van Geeraets wordt op dit moment onderzocht door de schouwarts, meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie. Ook zijn de technische recherche en de politie bezig om de exacte doodsoorzaak en omstandigheden van Geeraets' overlijden te achterhalen.

Inspectie

De nabestaanden, advocaat en Officier van Justitie zijn ook op de hoogte gesteld. Ook de Inspectie Gezondheids Zorg wordt op de hoogte gesteld. De Dienst Justitiële Instelling stelt zelf ook een onderzoek in naar de zelfmoord.

Eerdere poging

Ruim een jaar geleden, toen hij nog in voorarrest zat, probeerde Geeraets ook al zelfmoord te plegen door zijn polsen door te snijden. Hij had toen een afscheidsbrief achtergelaten. De politie hield er toen nog rekening mee dat Geeraets op die manier uit de gevangenis te komen voor behandeling in het ziekenhuis, en van daaruit te ontsnappen.
Levenslang
Omdat er volgens justitie sprake was van verhoogd vluchtgevaar zat Geeraets opgesloten in de extra beveiligde inrichting EBI in Vught. Hij werd donderdag tot levenslang veroordeeld vanwege de dubbele moord op Karim Fourkour en Fouad Bendella. De andere hoofdverdachte in de Venrayse moordzaak, Geert G., kreeg dertig jaar cel opgelegd.

Lees hier het Lau Geeraets-dossier van Dagblad de Limburger/ Limburgs Dagblad

Lees hier meer over de Venrayse Moordzaak.Audio en video van L1 over de zaak is hier te vinden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!