Oktoberfeest populaire manier om clubkas te spekken

© iStock
Op zoek naar creatieve manieren om het hoofd boven water te houden, komen sportverenigingen steeds vaker uit bij het organiseren van een Oktoberfeest in de kantine.
Verenigingen kampen vaak met hoge (energie)kosten en krijgen de begroting lastig rond. Ze kunnen daarom elke euro goed gebruiken.

Meeliften

Daarom worden op veel plaatsen quizavonden en themafeesten gehouden. Zo liften tientallen Limburgse voetbal-, handbal-, en volleybalclubs mee op het succes van de Oktoberfeesten. Overigens leidt dit op sommige plaatsen tot ongenoegen van de plaatselijke kroegen, die dit soort randactiviteiten als oneerlijke concurrentie zien.

Binding

Bij voetbalclub FC Kerkrade-West werd na afloop van de vrijdagtraining een Duitse bieravond gehouden. Met Tirolermuziek, pullen Weissbier en diverse activiteiten, zoals boomstamzagen, bierpulschuiven en het drinkspelletje beerpong. "Het is goed voor de binding van de spelers met de club en onderling. En uiteraard helpt het de vereniging op financieel vlak", weet organisator Gène Stohr.

Derde helft

De animo is de laatste jaren flink gegroeid, mensen verkleden zich ook steeds vaker. "We doen dit nu voor de vijfde keer." Om de avond te doen slagen, stoppen de teams eerder met de training. De hoofdtrainer zou an sich graag de volle twee uur met de jongens willen trainen, maar beseft ook dat een amateurclub méér is dan alleen maar voetbal. Ook de derde helft is belangrijk."