Prominenten tekenen petitie voortbestaan Connect Limburg

© Flickr/European People's Party
Ruim dertig vooraanstaande Limburgers hebben de petitie ondertekend die pleit voor het voortbestaan van Connect Limburg.
De petitie is een initiatief van violist en orkestleider Guido Dieteren. Hij reageert daarmee op het besluit van het Limburgs Parlement om de stekker uit de promotieclub te trekken.

Zere been

Het stopzetten van Connect Limburg is tegen het zere been van Limburgse bedrijven en organisaties die zeggen goede ervaringen te hebben met de promotieclub. Onder hen zijn onder meer hotelier Camille Oostwegel, Pinkpopbaas Jan Smeets, Jean Gelissen (Toverland) en burgemeester Monique de Boer-Beerta van Roerdalen.

Internationaal

Connect Limburg werd drie jaar geleden door de provincie in het leven geroepen om Limburg meer onder de aandacht te brengen van het internationale bedrijfsleven. Voor het project waren tien jaar en zo'n twaalf miljoen euro uitgetrokken.

Oubollig

Maar volgens het Limburgs Parlement is de toegevoegde waarde te gering en is de aanpak te oubollig en niet van deze tijd. De provincie wil nu de promotie van Limburg in eigen hand nemen. Een motie van SP werd door een ruime meerderheid aangenomen; alleen Jos van Rey was tegen.
Vervolgens heeft gedeputeerde Ger Koopmans gezegd per direct te stoppen met Connect Limburg.
GS vergadert vandaag over de toekomst van Connect Limburg.