KNMI waarschuwt voor hevige regen en onweer

© iStock
Het KNMI heeft voor dinsdagmiddag en -avond in Limburg code geel afgegeven in verband met de kans op onweersbuien en veel neerslag.
Halverwege de middag trekken er enkele buien over de provincie, met lokaal onweer. De buien schuiven langzaam over Limburg waardoor er plaatselijk veel regen kan vallen.

Plensbuien

Volgens Meteo Limburg wordt het dinsdag broeierig warm met maximumtemperaturen van 24 tot 26 graden. Het warmst wordt het in het noorden van de provincie. Aan het eind van de middag mondt de warmte plaatselijk uit in felle buien met kans op onweer, hagel en veel regen. Daarbij is er kans op wateroverlast.

Overlast voor verkeer

De plensbuien hebben mogelijk ook gevolgen voor de avondspits dinsdag. Woensdag kan de ochtendspits last hebben van (dichte) mist. Ook dan wordt het weer drukkend warm en trekken regen- en onweersbuien langzaam over Limburg, met lokaal veel regen. Lees de uitgebreide weersvooruitzichten.

Code geel

De waarschuwing geldt voor de provincies Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Zeeland, Utrecht, Noord- en Zuid-Holland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!