1Lunch: Help asieldieren aan een warme kerst

© iStock
* 'Megadeal' Schuurs maakt Fortuna financieel gezond* Hessels woest over bericht van de krant* Bovenste tunnelbuizen A2 vrijdag dicht
'Megadeal' Schuurs maakt Fortuna financieel gezond
De transfer van Perr Schuurs zorgt ervoor dat Fortuna-Sittard in één klap weer financieel gezond is geworden. Het jonge talent vertrekt na dit seizoen naar Ajax. Jonny Creemers, de commissaris van Fortuna, spreekt van een 'megadeal'. Het zou gaan om een recordbedrag in de eredivisie. Lees meer.
© Twitter / Ajax
Bovenste tunnelbuizen A2 vrijdag dicht
De bovenste buizen van tunnel A2 zijn vrijdag de hele dag gesloten. Volgens Rijkswaterstaat komt door een storing in het communicatiesysteem. Daardoor is er een verminderde brandveiligheid en dat is een risico voor de hulpdiensten. Lees meer.

Hessels woest over bericht van de krant

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren heeft furieus gereageerd op de berichtgeving in de krant. Op social media spreekt hij over 'een boevenblad'. De gemeente ligt onder vuur na een beschuldiging van het omzeilen van een negatief Bibob-advies. Het betreft de projectontwikkeling van het kloostercomplex in Koningsbosch. Lees meer.
© L1/Facebook Jos Hessels
Warme kerst: asieldieren met verlanglijstje
Het Dierenbeschermingscentrum Limburg heeft een kerstverlanglijstje gemaakt voor asieldieren. Door de inzameling beleven dieren zonder een baasje toch nog fijne feestdagen. Op het verlanglijstje prijken laserlampjes, hondenkoekjes en piepspeeltjes. De pakjes kunnen in Born onder de kerstboom worden gelegd. Lees meer.
Grote Ravage na ongeval met drie auto's
Dit was een flink ongeluk: in Baexem zijn vrijdagochtend drie auto's op elkaar gebotst. Dat gebeurde op het kruispunt N280-Hunselerdijk. Door de klap is een van de auto's in de berm beland. De andere twee auto's staan op de N280. Door de flinke botsing liggen er overal brokstukken op de weg. Een van de automobilisten is naar het ziekenhuis overgebracht. Lees hier meer.
In december gebeurde er een ongeluk op de N280 bij Baexem. © Fer Traugott