Provincie: terechte kritiek op verdwijnen klachtenmeldpunt

© iStock
Het provinciebestuur deelt de felle kritiek van het CDA op de manier waarop klachtenmeldpunt EIKpunt plotseling is verdwenen. Inhoudelijk heeft het provinciebestuur echter geen problemen met de opheffing.
Bij EIKpunt konden mensen telefonisch terecht met ervaringen en klachten over verpleeg- en verzorgingshuizen en de uitvoering van zorgtaken door de gemeente. Het meldpunt was verbonden aan het Huis voor de Zorg.

Verbazing

In antwoord op vragen van CDA-statenlid Maud Hermans zegt het provinciebestuur op 2 maart 'met verbazing' ervan kennis te hebben genomen dat EIKpunt met onmiddellijke ingang zou sluiten. "We vinden het onjuist dat dat niet vooraf met ons is gecommuniceerd", zo meldt het provinciebestuur. Het noemt het ook niet in de geest met een eerdere afspraak over het werkplan 2018 voor het Huis voor de Zorg.

De dupe

Voor de medewerkers van EIKpunt - 1,2 fte - heeft de opheffing geen gevolg. Zij hebben een aanstelling bij het Huis voor de Zorg. Volgens het provinciebestuur worden burgers ook niet de dupe omdat ze met vragen en klachten terecht kunnen bij hun gemeente of zorgaanbieder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!