Cultuurfestival ScenesConnected in Maastricht in gevaar

Archief: SceneConnected in 2014. © Loraine Bodewes
Het voortbestaan van het Maastrichtse cultuurfestival ScenesConnected is in gevaar.
De organisatie kampt met een financieel tekort na de verregende editie van afgelopen jaar en vraagt de gemeente Maastricht in een brief om 'minimaal 10.000 euro' steun. 'Zonder deze bijdrage valt het doek. We vertrouwen daarom op uitsluitsel van uw kant'.

Gesprek met gemeente

De brief is ondertekend door Sander van der Sluis van de Culturele Onderneming BV, die zegt dat aanstaande maandag nog een gesprek met de gemeente gepland staat. "Ik vind als ondernemer nog steeds dat een cultureel festival zich moet kunnen bedruipen zonder overheidssteun. Maar ik heb er de afgelopen jaren zelf al 85.000 euro ingestopt."

Gemeente aan zet

"Nog een jaar voorfinancieren zit er niet in omdat een investeringsproject in Berlijn niet heeft voldaan aan de verwachtingen en ik dan mijn gezin in financiële problemen zou brengen. En dat is de druppel. Ik vind dat de gemeente nu ook iets mag doen. Valt de vijfde editie dit jaar weer in het water, dan is ze het geld kwijt, maar wordt het een succes, dan krijgt ze het geld terug."
Woordvoerster Carla Wetzels van de gemeente Maastricht bevestigt het gesprek van maandag met de organisatie, maar wil niet vooruitlopen op de uitkomst daarvan.

ScenesConnected

De vijfde editie van ScenesConnected, een breed cultureel kunst- en muziekfestival, staat gepland op 26, 27 en 28 juni 2015 op het voormalige terrein van deWiebenga gasfabriek, Vredestein en Rubber Resources aan de Lage Frontweg/ Cabergerweg in Maastricht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!