Raadslid stapt uit partij na onenigheid over fusie

Raadslid Wil van Oosteroom.
Het Landgraafse raadslid Wil van Oosteroom is uit de fractie van de lokale partij GBBL gestapt.
Oosteroom is het niet langer eens met de koers van zijn partij om vast te houden aan een zelfstandig Landgraaf en zich met alle middelen te blijven verzetten tegen een fusie met Heerlen.

Groen licht

Afgelopen vrijdag gaf het Limburgs Parlement met ruime meerderheid groen licht voor die fusie. Nu is het woord aan de Tweede en Eerste Kamer.

Opmerkelijk

Fractievoorzitter Andy Dritty van GBBL is verrast door het opstappen van Van Oosteroom. Hij verwijst naar het verkiezingsprogramma van zijn partij en het coalitieakkoord waarin duidelijk voor een zelfstandig Landgraaf wordt gekozen. Van Oosteroom heeft dat ondersteund, aldus Dritty.
Hij betreurt dan ook de handelwijze van het raadslid. Verder noemt Dritty zijn stap opmerkelijk omdat hij eerder zou hebben aangegeven bezig te zijn aan zijn laatste periode als raadslid.

Eenmansfractie

Van Oosterom stelt zijn zetel niet ter beschikking en gaat verder als eenmansfractie onder de naam Ouderen Partij Landgraaf.
De meerderheid in de gemeenteraad voor een zelfstandig Landgraaf bedraagt nu 14 van de 25 zetels. De voorstanders van een fusie met Heerlen hebben er - met Van Oosteroom erbij - 11.