Veroordeelde politicus zet CDA-verhoudingen op scherp

© CDA
De veroordeelde CDA-politicus Julien Penders (28) blijft 'gewoon' verkiesbaar in Echt-Susteren tijdens de naderende gemeenteraadsverkiezingen, ondanks bezwaren van het landelijke partijbestuur.
Volgens De Limburger heeft het landelijk partijbestuur getracht Penders van de kieslijst te houden.



Past niet

Een woordvoerder van de partij zou de krant hebben laten weten dat 'een veroordeling niet past bij de grondhouding van een politicus'. Penders werd tot twee keer toe veroordeeld voor mishandeling; de laatste keer sloeg hij iemand een schedelbreuk tijdens een caféruzie. In 2015 werd hij veroordeeld in hoger beroep. Hij kreeg drie maanden voorwaardelijke celstraf en een werkstraf van 180 uur.


Niets voorgevallen

Peter Cox, fractieleider van het CDA in Echt-Susteren, staat achter zijn collega. "De afgelopen zeven jaar is er niets voorgevallen. Hij is verstandiger geworden en zal het nooit meer doen." Ondertussen zou de landelijke afdeling onderzoeken of het Penders toch van de lijst kan krijgen, al ligt de uiteindelijke beslissing bij het lokale bestuur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!