OV-staking dreigt bij verstrijken ultimatum

© Erwin Minkenberg
De kans is groot dat er aanstaande donderdag vanwege een staking in de hele provincie geen lijnbussen en regionale treinen rijden.
Een ultimatum aan de openbaar vervoer-aanbieders loopt dinsdag om 12:00 uur af, zei FNV-bestuurder Wilfred Jonkhout op L1 Radio.

Landelijk plat

De vakbonden onderhandelen met de ov-vervoerders over de werkdruk, het loon en de AOW van het personeel. Het FNV heeft daarover enkele eisen neergelegd bij de vervoerders, die volgens de vakbonden uiterlijk dinsdagochtend gehonoreerd zouden moeten worden. "Als ze niet aan onze eisen voldoen, gaat de bus landelijk plat”, aldus Jonkhout.
Zo'n 75% van de buschauffeurs is lid van een vakbond. Volgens Jonkhout is de kans groot dat naast de Arriva-bussen ook de regionale treinen donderdag niet rijden.

Luchtvaartpersoneel

Ook bij de vliegmaatschappijen KLM en Transavia wordt met een staking gedreigd. Het personeel formeert actieteams van piloten en hoopt eveneens op een betere cao. Het FNV heeft al een staking onder het cabinepersoneel aangekondigd voor maandag 8 januari.