Topdrukte in Limburg tijdens Paasweekend

© L1
Limburg is ontzettend in trek tijdens het Paasweekend. De combinatie van Pasen en de Amstel Gold Race zorgt voor een toeristische topdrukte, stelt Anya Niewierra van de VVV.
In Zuid-Limburg worden alle campings, hotels en vakantieparken dit weekend druk bezocht.

Campings

"Hotels zijn voor 93% gevuld en vakantieparken zelfs voor meer dan 95%", aldus Niewierra. Ook in Midden-Limburg zitten alle hotels en bungalowparken bijna helemaal vol. Alleen de campings doen het iets minder. Campings met vooral caravans zijn voor 75% gevuld, campings met vooral tenten voor 50%. Dit lijkt een logisch gevolg van de wisselvallige weersvoorspelling van komend weekend.

Voorbereidingen

Ook bij Topparken Résidence Valkenburg is de komende dagen bijna ieder plekje bezet. Daarom zijn ze vandaag druk in de weer met de voorbereidingen. Het campingseizoen is eigenlijk al begonnen, maar voor parkmanager Ingeborg Peeters gaat het nu pas echt van start. "We hebben gezonde spanning, maar er vooral ook veel zin in. Het is een kwestie van alles goed voorbereiden.", zo zegt Peeters.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!