1Lunch: Grot Kanne mogelijk binnenkort weer open?

© L1
* Limburgse boeren naar fipronildebat voor schadevergoeding* Politie zoekt getuigen van moord Kemal Zengin* Graus ziet PVV in gemeenteraden niet zitten
Limburgse boeren naar fipronildebat voor schadevergoeding
Een aantal Limburgse boeren waarvan eieren met fipronil besmet waren, gaan vandaag naar het fipronildebat in de Tweede Kamer. De getroffen pluimveehouders lieten hun stallen behandelen tegen bloedluis door het bedrijf Chickfriend. Dat gebruikte het verboden middel waardoor boeren hun eieren niet meer konden verkopen en flink verlies leden. De boeren willen dat het Rijk met een schadevergoeding komt. Lees hier meer.
Politie zoekt getuigen van moord Kemal Zengin
De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over de schietpartij in aan de Klingerbergsingel in Blerick. In de nacht van maandag op dinsdag kwam de 44-jarige Kemal Zengin daarbij om het leven. De Turkse man werd voor zijn woning meerdere keren beschoten. De politie werkt met ongeveer 20 rechercheurs aan de zaak, maar hoopt met deze getuigenoproep nieuwe sporen te verzamelen. Lees hier meer.

Wafels terug in de schappen

De schappen met mini-eierwafels en sneeuwwafels waren gisteren in de Jan Linders leeg. De koeken werden door de leverancier namelijk uit voorzorg teruggeroepen, omdat er fipronileieren in verwerkt waren. Inmiddels kun je de wafels gewoon weer kopen. Volgens de supermarkt voldoen deze nieuwe wafels wel aan de kwaliteitseisen. Lees hier meer.
Graus ziet PVV in gemeenteraden niet zitten
De PVV wil komend jaar meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen, maar niet iedereen uit de partij van Wilders ziet dat zitten. Het Heerlense Tweede Kamerlid Dion Graus is PVV’er van het eerste uur, maar is bang voor rotte appels die de reputatie van de Partij voor de Vrijheid bezoedelen. Lees hier meer.
Dion Graus. © Jean-Pierre Geusens

Grot Kanne mogelijk binnenkort weer open?

De grot bij Kanne, waar vorige maand een felle hooibrand woedde, gaat mogelijk binnenkort weer open. De Provincie Limburg begint vandaag met de controle naar de veiligheid in de grot, maar die controle gaat een paar dagen duren. Als de Provincie concludeert dat de grot weer in orde is, kan deze weer open gaan. Lees hier meer.