Meer controle sportparken Roermond

Intensievere controle en maatwerk per sportpark. Op die manier wil de gemeente Roermond de overlast van hangjeugd op parkeerplaatsen bij sportcomplexen aanpakken.
Het college geeft hiermee uitvoering aan een motie van de raad, die tijdens de begrotingsbehandeling werd ingediend door de LVR. Verantwoordelijk wethouder Gerard IJff heeft de vier sportparken inmiddels bezocht. Ook is er gesproken met sportverenigingen en wijkteams over de problemen.

Dealers en prostituees

Daaruit blijkt dat verenigingen in het algemeen weinig hinder hebben van jongeren die de parkeerplaatsen als ontmoetingsplek gebruiken, maar vooral overlast ondervinden van dealers of prostituees die deze plekken opzoeken.

'Hangen'

Bovendien zijn de jongeren in het verleden juist richting parkeerplaatsen gedirigeerd, omdat ze daar minder hinder veroorzaken dan op pleintjes en grasveldjes in de wijken zelf. Als ze bij de sportparken geweerd worden, zullen ze weer elders gaan ‘hangen’. Voormalig burgemeester Peter Cammaert heeft het onderwerp, zoals beloofd aan de raad, aangekaart binnen het samenwerkingsverband met politie en justitie. Ook zij ondersteunen het beleid om de wijken zoveel mogelijk te vrijwaren van overlast.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!