Organisatie Beppie-concerten schrikt van enorme boosheid

© Jean-Pierre Geusens
De organisatie van de Beppie Kraft-jubileumconcerten in Maastricht zegt geschrokken te zijn van de enorme boosheid over de lange wachttijden bij de bierverkoop.
Ontevreden bezoekers scholden zaterdagavond medewerkers uit en riepen bedreigingen naar onder meer kassapersoneel. "Dat ging helemaal nergens meer over", zei Rob Knubben van de organisatie.

Barpersoneel

Vlak na de start van het concert op het Vrijthof bleek dat een deel van het barpersoneel niet was komen opdagen. Omdat er op dat moment vanwege de warmte grote vraag was naar bier, liep de wachttijd snel op. Dat leidde tot de irritaties, die niet alleen ter plekke maar ook op social media werden geuit.

Lees ook: Groot bierprobleem bij jubileumconcert Beppie Kraft

Opgelost

De organisatie regelde zo snel mogelijk extra mensen, maar uiteindelijk duurde het bijna twee uur voordat de lange rijen waren opgelost. Daarna waren er geen problemen meer.
En daarmee was het jubileumconcert van Beppie voor de meeste van de 12.000 bezoekers op het Vrijthof in Maastricht alsnog één groot feest.

Zondag

Tijdens het tweede concert zondag waren er geen noemenswaardige problemen meer. Het aantal bezoekers was lager dan zaterdag omdat er alleen zitplaatsen waren. Die waren vooral bedoeld voor ouderen en mensen die moeilijk ter been zijn.