Bedreiging Rijkswaterstaat: 'Medewerkers doodmaken'

© 1Limburg
Rijkswaterstaat en het Openbaar Ministerie doen aangifte van bedreiging, nadat iemand een 'dreigende' tekst op de stoep van hun gezamenlijke kantoor in Maastricht kalkte.
De tekst is niet goed leesbaar, maar één ding is duidelijk uit het geheel te halen: 'Medewerkers Rijkswaterstaat doodmaken.'

Allah en minister
Verder lijken de woorden 'Allah' en 'minister' verschillende keren terug te komen in de stoeptekening. Een tweede tekening, iets verderop in de straat, is minder rommelig vormgegeven. 'Niet crimineels steunen. Verboden.' Ook in deze tekening komt 'Allah' terug.
© 1Limburg

Aangifte

Rijkswaterstaat en het Openbaar Ministerie, die samen in een pand aan Avenue Ceramique zitten, doen donderdag samen aangifte. Dat laat een woordvoerder desgevraagd weten aan 1Limburg. "We hebben de teksten gezien en doen aangifte van bedreiging. Op dit moment hebben we geen idee wie die heeft gedaan, maar ook wij zien 'Rijkswaterstaat' en 'doodmaken' achter elkaar staan", zegt de voorlichter.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!